Annons
Växjö

Centerpartiet kritiskt till styrets förslag om skolmat på sommaren

Växjö • Publicerad 23 maj 2023 • Uppdaterad 24 maj 2023
Andreas Olsson (C).
Andreas Olsson (C).Foto: LENA GUNNARSSON

Det rödgröna styret i Växjö har föreslagit att barn ekonomiskt utsatta familjer ska få gratis lunch i skolan under vissa veckor av sommarlovet. Detta för att stötta familjerna under tider av höga priser för el och mat samt höga räntor.

Det här förslaget sätter sig nu Centerpartiet emot i ett pressmeddelande. Enligt det rödgröna styret så skulle förslaget kosta 500 000 kronor att genomföra, pengar som skulle tas från den befintliga budgeten. C menar att styret inte har har redovisat hur förslaget skulle genomföras. Att planera för en så pass stor och ny organisation utan att berätta hur den ska finansieras är oansvarigt, skriver C.

Annons

I ett utdrag ur pressmeddelandet underskrivet Gudrun Holmberg (C), ledamot i Servicenämnden och Andreas Olsson (C), gruppledare står det:

”Centerpartiet anser att det är naivt att tro att förslaget träffar rätt. Hur vet vi att det är de elever som bäst behöver ett extra mål mat om dagen som kommer? Varför ska man inte anmäla innan att man kommer? Det finns stora risker att det blir matsvinn. Till vilken skola är man välkommen? Hur ska man ta sig till skolan? Skolskjutsar?”

Fortsatt så antyder Centerpartiet att förslaget skulle innebära att man behöver dra ner på kvaliteten på maten som dagligen serveras i skolorna för att kunna genomföra förslaget, något Centerpartiet inte är berett att göra.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons