Annons
Växjö

Centerpartiet vill satsa på gröna stadsbyar

Växjö • Publicerad 15 april 2023
Andreas Olsson (C), gruppledare för Centerpartiet i Växjö.
Andreas Olsson (C), gruppledare för Centerpartiet i Växjö.Foto: LENA GUNNARSSON

En grön stadsby är ett område i en stad som präglas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Personerna som bor där ska få en bättre möjlighet att leva klimatsmart och man ska ha en hög självförsörjningsgrad. Det ska ske bland annat genom att presentera hållbara lösningar för elproduktion, vattenförsörjning och kompostering.

Detta vill Centerpartiet se i Växjö, kungör de i en skrivelse till Växjö kommun.

Annons

– Detta är ett sätt att arbeta med hållbar och modern samhällsutveckling och sätter Växjö på kartan som en kommun som ligger i framkant med miljöarbetet, säger Andreas Olsson (C), gruppledare för Centerpartiet i Växjö i ett pressmeddelande.

I skrivelsen föreslår man att det ska bildas en styrgrupp för projektet. I den gruppen ska det ingå politiker, tjänstepersoner och andra intressenter. De ska tillsammans ta fram en förstudie för projektet som senare ska kunna lägga grunden till vad Centerpartiet hoppas ska bli den första gröna stadsbyn i Växjö.

– Det finns uppdrag i budget för 2023 att genomföra en förstudie och Centerpartiets förhoppning är att vår första Gröna stadsby invigs i samband med den planerade BY2030, säger Andreas Olsson (C).

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons