Annons
Växjö

Centrumskolan kan stängas – partiet vill utreda avveckling

Växjö • Publicerad 7 juli 2023
Foto: Johannes Turstam

Centrumskolan i Växjö har dragits med problem med skolresultaten. Nu föreslår Centerpartiet att Växjö kommuns utbildningsnämnd ska utreda hur en avveckling och stängning av Centrumskolan kan gå till.

– Vi sviker våra elever om de inte får rätt förutsättningar att klara skolan. Alla våra elever är värda att lyckas och vi måste nu fundera på nya lösningar. Vi vill utreda en avveckling och stängning av Centrumskolan, säger Tina Sturesson (C), ledamot i utbildningsnämnden i Växjö kommun.

Annons

Skolan är en F-6 skola med ungefär 400 elever. Om man tittar på Skolverkets statistik över betygen i Växjös skolor i årskurs sex terminen 2021/2022 hade Centrumskolan ett av de högsta antalet ämnesbetyg i genomsnitt men också den lägsta andelen som blivit godkända i alla ämnen. 22 procent av skolans sjätteklassare terminen 2021/2022 hade underkänt i ett ämne. 47,5 procent av eleverna hade minst två ämnen vardera där de inte uppnådde kunskapskraven och fick godkänt betyg.

Det har under flera året gjorts satsningar på skolan för att förbättra skolresultaten men enligt Centerpartiet har resultaten fortsatt att vara ”alldeles för dåliga”.

– Växjö ska ha skolor som ger alla elever möjlighet att lyckas oavsett vem du är, var du bor eller vilken bakgrund du har. Kravet på kvalitet kommer vi aldrig att ge avkall på, säger Tina Sturesson (C).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons