Annons
Växjö

Cheema driver Växjös populäraste pizzeria: ”Nöjda kunder är nyckeln”

Cheema Umer Ijazs pizzeria är Foodora-användarnas favoritpizzeria. Enligt honom är receptet för att lyckas att lyssna på kunderna.
– Vi måste ge dem det bästa, säger Cheema Umer Ijaz.
Växjö • Publicerad 28 januari 2024
Cheema Umer Ijaz äger Pizzeria Öster i Växjö.
Cheema Umer Ijaz äger Pizzeria Öster i Växjö.Foto: Privat

2017, 2018, 2019, 2021 och 2023. För femte gången har Pizzeria Öster blivit utnämnd av Foodoras användare till Växjös bästa pizzeria. Utnämningen baseras på omsättning via Foodora samt kundnöjdhet och Pizzeria Östers ägare Cheema Umer Ijaz gläds över utmärkelsen.

– Det känns jättebra. Vi jobbar hårt för att behålla förstaplatsen, säger han.

Annons

Varför tror du att ni är så populära bland Foodoras användare i Växjö?

– Vi fokuserar och koncentrerar oss på kunderna och vad vill de ha. Vi uppdaterar menyn och lägger till när de önskar något. Nöjda kunder är nyckeln och vi måste ge dem det bästa.

Cheema Umer Ijaz har drivit Pizzeria Öster sedan 2016 och berättar att det viktigaste är att lyssna på kunderna som bland annat önskat mer än bara pizza.

– Vi har fått önskemål om veganska alternativ och om chicken hot wings och chili cheese. Då får vi lösa det.

Har ni märkt av att det är tuffa ekonomiska tider för många människor och att man köper pizza mer sällan?

– Nej, vi har lika många pizzabeställningar nu som tidigare och vi hoppas framöver kunna hålla samma nivå och fortsätta vara populära.

På Pizzeria Öster i Växjö gör de ungefär 100 pizzor varje vardag och på helgerna kan det bli uppemot 200 till 250 pizzor på en dag. Den stora pizzadagen är på nyårsdagen och innebär en bra start på året för många pizzerior. På Pizzeria Öster hade man i fjol 600 beställda pizzor på nyårsdagen och i år ökade det till 800.

– Det handlar om att göra mycket förberedelser inför. Under nyårsdagen var vi åtta som arbetade och då är det bara att göra pizzorna. Man kan inte göra förberedelserna den dagen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons