Annons
Växjö

Chef inom Växjökoncern tvingas betala över 20 miljoner

Växjö • Publicerad 27 januari 2023
En chef inom spelkoncernen Play´n Go tvingas betala ytterligare drygt 20 miljoner kronor i skatt och skattetillägg. Skatteverket anser att mannen ska beskattas i Sverige och inte Malta där han redan betalat 6,8 miljoner för de tre aktuella åren.
En chef inom spelkoncernen Play´n Go tvingas betala ytterligare drygt 20 miljoner kronor i skatt och skattetillägg. Skatteverket anser att mannen ska beskattas i Sverige och inte Malta där han redan betalat 6,8 miljoner för de tre aktuella åren.Foto: Alessandro Nilsson

En chef inom spelkoncernen Play'n Go, som grundades i Växjö, tvingas betala ytterligare drygt 20 miljoner kronor i skatt. Av dessa är 5,7 miljoner skattetillägg som straff för oriktiga uppgifter.

”Av Skatteverkets utredning framgår det klart att du ska beskattas i Sverige för inkomster från Malta”, fastslår Skatteverket i sitt beslut.

Chefen som granskats vid en revision har i inkomstdeklarationer uppgivit att han sedan 2015 är bosatt på Malta då han anställdes av Play´n Go Malta Ltd. Mannen anser själv att hans inkomster inte ska beskattas i Sverige.

Utöver miljoner han ska betala i skatt och skattetillägg har mannen redan betalat 6,8 miljoner kronor i skatt på Malta under åren 2017, 2018 och 2020.

Smålandsposten/VXOnews har sökt chefen för en kommentar utan resultat.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons