Annons
Växjö

Chef på kommunal förvaltning får kritik i rapport

Växjö • Publicerad 25 september 2023
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: Johannes Turstam

I en kartläggning av arbetsmiljön på en kommunal förvaltning i Växjö får chefen både topp- och bottenbetyg. Det är två arbetsgrupper som är i fokus i två rapporter från konsultbolaget Arbetslivsresurs. Rapporten bygger på intervjuer med 14 anställda.

I intervjuerna anklagas förvaltningens chef för att särbehandla de anställda, ge negativ feedback återkommande, brista i kommunikation och ledarskap.

Annons

– Det finns inget förtroende mellan medarbetarna och chefen. Det är väl det som har varit det största problemet, säger en facklig företrädare till Smålandsposten.

Detta har lett till sjukskrivningar, sömnsvårigheter och huvudvärk.

Bilden som målas om chefen i fråga är dock väldigt splittrad. Några av de intervjuade anställda säger att de har en bra dialog, får stöttning och hjälp, har en bra kommunikation, att chefen har koll, är kompetent och skapar resurser vid behov.

Rapportförfattarna konstaterar ändå att någonting måste göras på förvaltningen.

De skriver att ”det låsta läget påverkar hela gruppen och skapar ett ogynnsamt arbetsklimat för hela avdelningen”

De varnar också för vad det kan leda till:

”Det finns en mycket stor risk för både sjukskrivningar och att medarbetare lämnar arbetet.”

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons