Annons

Chef stal salami för 109 kronor – kan få böta 18 300

Kvinnan var och handlade frukost men stoppade en salami i väskan i stället för i kundkorgen. Hon betalade för andra varor men försökte lämna butiken utan att betala för salamin. Nu kan hon tvingas böta 18 300 kronor.
Växjö • Publicerad 3 juni 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

I mitten av förra veckan ska en 54-årig kvinna, som arbetar som chef på ett företag i Växjö, ha stulit en salami för 109 kronor i en matbutik på Teleborg. Nu har kvinnan, som förnekar brott, åtalats för ringa stöld. Åklagaren föreslår att kvinnan ska betala 18 300 kronor i dagsböter som påföljd.

Ett vittne ska ha sett kvinnan med en öppen väska på axeln och en kundkorg vid köttdisken. Kvinnan ska enligt vittnet ha tagit salamin och varit på väg att lägga ner den i sin väska men blev ”störd av andra kunder”. Vittnen uppger i förhör att kvinnan då ska ha gått in till hyllan bredvid och snabbt stoppat ner salamin i väskan innan hon rättade till den och återgick till handlandet.

Annons

Kvinnan ska sedan ha betalat för andra varor i snabbkassan men salamin låg kvar i väskan, skymd under plastpåsar. När kvinnan var på väg ut från butiken greps hon av väktare.

Den åtalade kvinnan har uppgett att hon var i butiken för att handla frukost och att hon ibland lägger saker i väskan och ibland i korgen. Hon uppger att hon inte minns att hon la salamikorven i väskan och att hon är ”lite tankspridd och trött”. Kvinnan har efter att ha ertappats betalat för salamin.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons