Annons
Växjö

Chefen lämnar kommunen för regionen

Växjö • Publicerad 14 december 2022
Foto: Alexander Hall

Anna-Karin Axelsson har i många år varit bibliotekschef och senare kulturchef i Växjö kommun. Nu lämnar hon kommunen för att bli ny verksamhetschef för kultur i Region Kronoberg. Det är en nyinrättad tjänst som ska stärka arbetet med kulturfrågorna i regionen.

– Vi är glada att välkomna Anna-Karin som har bred kompetens, nätverk och ledarerfarenhet inom området. Kulturfrågorna är viktiga för länet och Region Kronoberg. Vi stöttar många kulturaktörer inom länet och samverkar brett i Sydsverige med andra regioner för ett starkt kulturliv, säger Andreas Liljenrud, regional utvecklingsdirektör.

Annons

Nu senast var Anna-Karin Axelsson kulturchef med ansvar för allmänkultur, bibliotek, Det fria ordets hus och konsthallen.

– Det ska bli spännande att jobba med kultur på regional nivå och driva utvecklingsfrågor på ett mer strategiskt plan. Jag ser också fram emot att lära känna nya människor och verksamheter på regional och nationell nivå, säger Anna-Karin Axelsson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons