Annons
Växjö

Chefen lämnar Växjö kommun – blir direktör i Region Kronoberg

Växjö • Publicerad 19 april 2023
Anna Pallinder, hållbarhets- och utvecklingschef i Växjö kommun.
Anna Pallinder, hållbarhets- och utvecklingschef i Växjö kommun.Foto: Alexander Hall

Efter över 20 år lämnar Anna Pallinder Växjö kommun för att bli ny utvecklingsdirektör i Region Kronoberg. Hon får från och med den 7 augusti det övergripande ansvaret för Region Kronobergs arbete med forskning, utbildning och utveckling.

– Jag har jobbat i Växjö kommun i över 20 år, varav de senaste tio åren som utvecklingschef – senare med tillägget hållbarhetschef. Jag har stor erfarenhet av att jobba med förändringsarbeten, utveckling och hållbarhet. Dessutom har jag arbetat med lösningar för hur vi kan jobba ”smart” och effektivt. För mig är hållbarhetsperspektivet en förutsättning vid allt utvecklingsarbete, och jag ser fram emot att kunna bidra med min kunskap inom det perspektivet även i Region Kronoberg, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Hon ska som utvecklingsdirektör i Region Kronoberg ha ansvar för de tre enheterna forskning och utveckling, utbildning och lärande samt utveckling och innovation.

– Jag är väldigt glad för att Anna Pallinder tackat ja till tjänsten som utvecklingsdirektör hos oss. Hennes breda erfarenhet av hållbarhets- och utvecklingsarbete kommer att tillföra mycket, inte minst mot bakgrund av vårt stora behov av innovation och nytänkande, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons