Annons
Växjö

Chefen lämnar Växjö kommun för nytt toppjobb i Stockholm

Växjö • Publicerad 30 april 2024
Christian Sandahl lämnar Växjö kommun och flyttar till Stockholm i augusti.
Christian Sandahl lämnar Växjö kommun och flyttar till Stockholm i augusti.Foto: Daniel Johansson

Christian Sandahl har varit verksamhetschef för gymnasiet i Växjö och har lång erfarenhet av att leda personal inom skolans olika verksamheter. Nu lämnar han Växjö för att flytta till Stockholm i augusti och blir ny gymnasiechef för Stockholms stads gymnasieskolor.

– Jag ser fram emot att börja arbeta i Stockholms stad och bidra med att utveckla gymnasieskolorna tillsammans med alla medarbetare. Stockholm och Växjös skolor har många frågor som är lika och som jag känner igen. Men det är stor skillnad i volymerna och det blir intressant att se vad det innebär, säger Christian Sandahl.

Annons

Han började sin yrkesbana inom försvaret men när regementet i Växjö lades ner utbildade han sig till gymnasielärare i svenska och historia. Efter några år som lärare blev Christian Sandahl rektor och därefter verksamhetschef med ansvar för 15 rektorer.

Stockholm stad ansvarar för och driver 26 kommunala gymnasieskolor med cirka 18 000 elever. Skolorna är uppdelade i tre områden och varje gymnasieskola har en rektor som leds av områdets gymnasiechef. De tre gymnasiecheferna rapporterar till stadens gymnasiedirektör.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons