Annons
Växjö

Cirkus Olympia får nej igen – finns ingen spelplats i Växjö

Växjö • Publicerad 19 april 2023
Cirkus Olympias tält i Simrishamn förra året.
Cirkus Olympias tält i Simrishamn förra året.Foto: Stina Rosén

I november förra året skrev Smålandsposten att Cirkus Olympia fått nej på sin förfrågan om att komma till Växjö med sin föreställning i år. Motiveringen var att Spetsamossen tillfälligt används som parkeringsplats då det byggs parkeringshus vid polisstationen. Men lagen om allmänna sammankomster gäller även cirkusföreställningar, vilket innebär att Växjö kommun ska erbjuda cirkusföretag annan plats. I januari såg det ljust ut då ett meddelande från Växjö citysamverkan gav besked om att man funnit en plats vid Teknikum. Nu i april är det åter nej. Det finns ingen plats i Växjö för cirkus den 5–7 maj.

– Jag är jätteförvånad. Vi upplever ett stort stöd hos publiken i Växjö, men vad som skett från kommunens sida när det gäller synen på cirkus som kulturföreträdare är svårt att förstå. Från att ha varit en av de mest positiva i landet till, vad som nu förefaller, ett totalt avståndstagande, säger Gay Ljungberg som ansvarar för cirkus Olympias marknadsföring i en intervju med Smålandsposten.

Annons

Läs vad Tomas Ekelius, chef för Växjö kommuns kultur- och fritidsförvaltning, säger om turerna kring Cirkus Olympia här.

Här saknas innehåll

Marie FranssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons