Annons
Växjö

Coop-butiker uppmanas stänga

Efter en it-attack mot en av Coops leverantörer så har matkedjans kassasystem havererat. Nu uppmanas butikerna hålla stängt.
Växjö • Publicerad 3 juli 2021

Det var under fredagskvällen runt 19 som haveriet inträffade. Detta på grund av att en av coops leverantörer utsattes för en it-attack. Nu uppmanas butiker runt om i Sverige att hålla stängt tills vidare eftersom de inte kan ta betalt.

Utanför Coop Norremark
Utanför Coop NorremarkFoto: Lars-Göran Rydqvist

Även butiker i Kronoberg håller stängt.

Annons

– Vi har uppmanats att hålla stängt tills vidare, vet inte än hur länge, säger Rickard Äppelblom, butikschef på Coop Oxtorget i Växjö.

Till SVT berättar Coops Presstalesperson Therese Knapp att de har jobbat hela natten men inte lyckats lösa problemet. Coop är av uppfattningen att attacken inte är riktad mot dem.

På Coop Norremark har man valt att dela ut kaffe, juice, frukt och choklad utanför affären, som kompensation för att affären måste hålla stängd.

Sulejma Sarda delar ut godsaker.
Sulejma Sarda delar ut godsaker.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons