GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Coronautställning kommer till Växjö stadsbibliotek

Växjö • Publicerad 6 mars 2022
Utställningen kommer från Tekniska museet.
Utställningen kommer från Tekniska museet.Foto: Anna Gerdén, Tekniska museet

Tekniska museets utställning ”Sjukt smart – innovation i kampen mot Corona” kom till Växjö stadsbibliotek den 3 mars. Utställningen utlovar spännande innovationer och initiativ som skapats under pandemier – alltifrån smittspårning, virusspridning och värmekameror till hur en bh utvecklades till munskydd.

– Sjukt smart blir ett spännande tillskott till bibliotekets övriga verksamhet i vår. Jag hoppas att många låntagare går ett extra varv och kikar på utställningen och inspireras av den kreativitet och det lösningsfokus som visat sig under krisen – det är hoppfullt, säger bibliotekschef Lina Holmér.

Satsningen är en del av Region Kronobergs undervisningskoncept ”Maker Tour – Mot nya höjder”. ”Sjukt smart” kommer att vara öppen att besöka för allmänhet och skolklasser.

– Med hjälp av interaktiva stationer, texter och föremål i utställningen får eleverna veta mer om hur olika tekniska lösningar har utvecklats i kampen mot en pandemi. Förhoppningen är att väcka nyfikenhet och intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Efter besöket får eleverna dessutom ta med sig ett klurigt uppdrag om smittspridning som vi kallar för Make Safe. Det kan de lösa tillsammans i klassrummet, säger Caroline Schough, projektledare på Region Kronoberg.

Sjukt smart kommer att finnas på Växjö stadsbibliotek till maj 2022.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.