Annons
Växjö

Cyberattack mot rekryteringssystem – gick inte att söka jobba hos Växjö kommun

Växjö • Publicerad 2 maj 2023
Det nya jättebygget i centrala Växjö nämns i The New York Times.
Det nya jättebygget i centrala Växjö nämns i The New York Times.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjö kommun liksom flera andra kommuner, regioner och myndigheter använder sig av rekryteringssystemet Visma Recruit, för att ta emot och sålla jobbansökningar. Men i måndags förra veckan utsattes den driftleverantör som Visma Recruit använder för en cyberattack.

Rekryteringssystemet stängdes ner och under hela förra veckan arbetade leverantören för att lösa problemet. Nu meddelar Växjö kommun att systemet är igång igen och det är möjligt att söka lediga jobb hos Växjö kommun igen.

Annons

Växjö kommun skrev förra veckan på sin hemsida att det fanns inga indikationer på att någon kunddata har blivit utsatt eller gått förlorad. Datorhaveriet gjorde också att kommunen inte kom åt de jobbansökningar som har skickats in och de kunde därför inte kontakta de som väntar på svar på sina ansökningar. Växjö kommun har beslutat att förlänga ansökningstiden på annonser med motsvarande dagar som systemet varit nere.

Visma Recruit har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten samt en anmälan till Polisen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons