Annons
Växjö

Cyklisten från Växjö kan vinna pris på gala

Växjö • Publicerad 6 april 2022
.
.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Det har varit många fina presentationer och stora förebilder inom svensk parasport. I Paralympics i Tokyo förra året blev det åtta medaljer och tidigare i år blev det sju medaljer i Peking.

Den 6 maj arrangeras Svenska Parasportgalan 2022 och nu har de nominerade i de sju kategorierna presenterats.

Annons

I kategorin Årets nykomling är cyklisten Daniel Strandberg från Växjö nominerad tillsammans med längdhopparen Olof Ryberg och alpinåkaren Ebba Årsjö, som tog flera medaljer i Peking.

"Daniel Strandberg förmåga att pressa sig till det yttersta har under mycket kort tid tagit honom till en av Sveriges bästa cyklister. Efter sitt första år på de större internationella tävlingarna lyckades Växjösonen knipa en överraskande plats till Paralympics i Tokyo. Väl där presterade Strandberg goda resultat i sitt första paralympiska spel", står det i motiveringen.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons