Annons
Växjö

Cyklister cyklade varv efter varv i Fagrabäcksrondellen

Enligt polisen rör det sig eventuellt om aktivister som vill rädda Fyllerydsskogen.
Växjö • Publicerad 26 augusti 2023

Klockan 15.30 på fredagseftermiddagen fick polisen ett larm om att flertalet cyklister cyklade runt i Fagrabäcksrondellen. När polisen kommer till platsen fanns det inga cyklister kvar.

– Då hade de lämnat. Men vi fick i alla fall ett larm om att flera cyklister, upp mot cirka tio stycken, cyklade varv efter varv i rondellen och att det eventuellt skulle röra sig om aktivister som vill rädda Fyllerydsskogen, säger Viktor Grönqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Rondellcyklisterna orsakade långa köer vid fredagens rusningstrafik, men strax efter klockan 16.00 var trafiken igång igen.

Under de senaste två veckorna har flera protester ägt rum i Fyllerydskosgen och området där omkring. En aktivist ska bland annat ha låst fast sig i en skotare i protest.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons