Annons
Växjö

Då flyttar Fortnox till Nasdaq – ”Ett naturligt steg”

Växjö • Publicerad 31 mars 2022
Olof Hallrup, styrelseordförande i Fortnox
Olof Hallrup, styrelseordförande i FortnoxFoto: Fortnox

Växjöbaserade Fortnox vill ta steget från Nordic SME på Nordic Growth Market till Nasdaq. Under onsdagen meddelade Nasdaq Stockholms bolagskommitté att de bedömer att Fortnox AB uppfyller gällande noteringskrav och att de kommer att godkänna ansökan om sedvanliga villkor uppfylls. Det handlar bland annat om att ett prospekt måste godkänns och registreras av Finansinspektionen.

Den första dagen för handel av Fortnoxaktier på Nasdaq Stockholm planeras till onsdagen den 13 april. Fortnox nuvarande aktieägare kommer inte att behöva vidta några åtgärder i samband med noteringen.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Fortnox att noteringen av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm bedöms som ”ett logiskt och viktigt steg i bolagets utveckling, som ytterligare kommer att öka kännedomen om bolaget och dess verksamhet bland nuvarande och potentiella aktieägare, kunder och leverantörer”.

– Bytet till Nasdaq Stockholms huvudlista är ett naturligt steg i Fortnox resa mot att bli det självklara navet för företagande i Sverige. Vår bedömning är att det kommer skapa ett större värde för våra aktieägare, säger Olof Hallrup, styrelseordförande i Fortnox.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons