Annons
Växjö

Då öppnar Idrottsklinikens nya anläggning i Växjö

Växjö • Publicerad 11 september 2022
Foto: Calle Rydqvist

I våras blev det känt att Idrottskliniken, med flera anläggningar i Växjö, ska öppna ett nytt träningsställe. Det är Södra Climate Arena på Teleborg som byggs om och ska bli IK Södra.

Nu står det klart att IK Södra öppnar den 15 oktober. Träningsstället har en 1 500 kvadratmeter stor träningsyta med gym med fria vikter och maskiner, PT studio, tre gruppträningssalar och massage. De fyra tennisbanorna som funnits i Södra Climate Arena tas bort för att ge plats åt lika många padelbanor som ska drivas i Södras regi.

Till den nya träningsanläggningen har flera personer rekryterats. Bland annat friidrottaren Jakob Gardenkrans som blir anläggningsansvarig för IK Södra. Han är en av Sveriges främsta diskuskastare och satte nytt personlig rekord förra året på 64,42 meter

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons