Annons
Växjö

Då öppnar nya parkeringshuset i Växjö

Växjö • Publicerad 26 november 2023
Parkeringshuset Bangården i Växjö.
Parkeringshuset Bangården i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjö kommun har byggt ett nytt parkeringshus i kvarteret Fabriken bakom polishuset i Växjö. Prislappen på byggnaden som är närmare 20 000 kvadratmeter stor och har plats för ungefär 520 bilar och 100 cyklar är på 144 miljoner kronor.

Nu har kommunen också bestämt när det nya parkeringshuset Bangården ska invigas. Det blir den 11 december klockan 11.00.

Annons

Under den första veckan kommer det att vara avgiftsfri parkering. Växjö kommunfullmäktige ska i december besluta om vad parkeringsavgiften ska vara och enligt förslaget ska det vara avgiftsfritt under de två första timmarna under det första året och därefter tio kronor per timme på vardagar klockan 09-18 och fem kronor per timme under övrig tid. Maxtaxan för ett dygn är 30 kronor och man kan också köpa ett månadskort för 650 kronor per månad.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons