Annons
Växjö

Då öppnar välkända krögarnas nya restaurang

Ljungby/Växjö • Publicerad 1 mars 2023
Växjökrögaren Toba Oguz.
Växjökrögaren Toba Oguz.Foto: Urban Nilsson

På fredag öppnar en ny restaurang i Ljungby. Bakom satsningen står Växjökrögaren Toba Oguz, Fabian Askari och Texas Longhorns grundare Philip Huntzinger.

– Det känns fantastiskt och befriande att få öppna. Vi har längtat efter att testa vårt nya koncept, säger Toba Oguz som sedan tidigare driver Texas Longhorn och Shady Burgers i centrala Växjö.

Annons

Ribs 'n burgers by Texas Longhorn på Föreningsgatan i Ljungby blir den första restaurangen med det nya konceptet. Tanken var att restaurangen skulle ha öppnat i höstas med av olika anledningar har öppningen skjuts fram.

Det nya konceptet har beskrivits som en smalare version av Texas Longhorn Steakhouse anpassat till mindre städer. Till den nya restaurangen i Ljungby har åtta personer anställt. På menyn finns burgare och ribs och vegetariska och veganska alternativ som kan kombineras med Texas Longhorns produkter.

– Tanken är att skapa ett ”Casual dining”-koncept där vi ska attrahera familjer och större sällskap där man kan umgås i en avslappnad miljö. Vi kommer även ha underhållning i form av live uppträdande och eventuellt andra aktiviteter, säger Philip Huntzinger som grundade Texas Longhorn 1994.

Han startade restaurangkedjan när han efter en tid i Sverige började sakna sin hemstad San Antonio i Texas och med hjälp av sina familjerecept öppnade han den första Texas Longhorn-restaurangen i Stockholm. Nu finns det över 35 stycken.

Målet är att även konceptet Ribs 'n burgers by Texas Longhorn ska bli en kedja.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons