Annons

Då stänger stora varuhuset i Växjö – 27 anställda berörs: ”Det känns vemodigt”

Växjö • Publicerad 18 november 2023
K-Rauta i Växjö stänger i slutet av året.
K-Rauta i Växjö stänger i slutet av året.Foto: Jonas Engman

Nyligen beslutade den finska koncernen Kesko, som äger och driver varumärken som K-Rauta och K-bygg, att de 16 K-rauta-varuhus som finns i Sverige ska konverteras till K-bygganläggningar eller stängningar.

I slutet av augusti kunde Smålandsposten avslöja att varuhuset i Växjö ska läggas ner och kunderna hänvisas i stället till företagets e-handel.

Annons

Nu finns det också en plan för när varuhuset ska stänga. Kesko planerar att stänga den stora butiken i slutet av december i år och kommer att genomföra en utförsäljning av lagret med start nästa vecka.

– Det känns vemodigt att behöva stänga butiken i Växjö efter 16 år, med tanke på våra medarbetare och kunder. När vi nu konverterar våra K-Rauta varuhus till K-Bygg har vårt mål varit att konvertera så många butiker som möjligt. I Växjö var det tyvärr inte möjligt, främst pga av den tuffa konkurrenssituationen., säger Endre Espeseth, vd för Kesko i Sverige.

Totalt berörs 27 anställda och de fackliga förhandlingarna har genomförts lokalt i Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons