Annons
Växjö

Då tar Växjös elever studenten

Växjö • Publicerad 23 april 2023 • Uppdaterad 12 juni 2023
Foto: Lena Gunnarsson

I juni är det dags för avgångseleverna på Växjös kommunala och fristående gymnasieskolor att ta studenten.

Först ut i Växjö var Ingelstadgymnasiet som hade studentutspring den 2 juni och den 9 juni sprang Thoren Business Schools treor ut.

Annons

Under vecka 24 sker de allra flesta studentutspringen. Den 12 juni tar sistaårseleverna på Växjö Fria Gymnasium studenten.

Först ut av de kommunala skolorna är Kungsmadskolan vars elever springer ut den 13 juni. Utspringen kommer att ske klockan 11, 13 och 14.30 under tisdagen.

Den 14 juni är det dags för Teknikums studentutspring. Det blir mingel, skolgemensam studentlunch och utspring eller utåkning via rutschkana till Teknikums framsida. Utspringet sker vid klockan 13.30. Onsdagen är också studentdag för eleverna på Procivitas, Skanskagymnasiet och LBS Kreativa Gymnasiet.

Den 15 juni är det avgångseleverna på Katedralskolans tur att springa ut. Utspringet sker vid klockan 13 och 15. Efter utspringet kommer studenterna att ledas av skolans musikelever mot Tegnérstatyn vid Linnéparken och sedan till Stortorget där studentekipagen väntar. Sistaårseleverna på Praktiska Gymnasiet och Växjö Fria Fordonsgymnasiet tar också studenten under torsdagen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons