Annons
Växjö

Dags för Araby folkfest

Växjö • Publicerad 26 maj 2023
Anna Fäldt och Zainab Almansor.
Anna Fäldt och Zainab Almansor.Foto: Maha Nasser

Tallgården anordnar många aktiviteter under Araby folkfest som äger rum den 27 maj i Araby. Det blir bland annat ansiktsmålning, försäljning av mat, fika och mycket mer.

– Vi firar på två platser i Araby i år, på Tallgården pågår aktiviteter mellan kl.12-17 och utanför Araby park arena mellan kl.14-19. På Tallgården kommer vi att ha ansiktsmålning, försäljning av mat, fika, loppis och livemusik. Vid kl.13.00 blir det sång och musik för barnen med Karina och Claudio och 15.45 kommer trubaduren Lasse Johansson och underhåller ute på torget, säger Anna Fäldt, verksamhetsledare på Tallgården.

Annons

Tallgården är en mötesplats och där pågår det aktiviteter under hela året med fokus på integration och kultur. Där sker möten mellan generationer och kulturer varje dag och på så vis kan besökarna få stöd av varandra och lära sig mer om samhället.

– Tallgården är en förening som drivs av styrelserepresentanter från Växjö kommun, Vidingehem och Hyresgästföreningen. Föreningen har funnits sedan 1996 och bidragit med aktiviteter i Araby sedan dess. Tallgården är en mötesplats där vi har ett kafé. Här kan folk mötas, dricka kaffe och köpa sig en fika eller lunch, säger Anna Fäldt och fortsätter:

– Vi har flera mötesrum som vi hyr ut till föreningar, organisationer och företag så att de kan erbjuda olika aktiviteter som föräldrautbildningar, föreläsningar, läxhjälp och internetcafé för seniorer. Utöver det har vi språkträffar, konstkurs för barn och olika kulturevenemang. Alla dessa aktiviteter syftar till att arbeta med integration, bildning, kultur och sysselsättning. På plan 2 i huset finns Tallgårdens bibliotek, Medborgarkontoret och Statens servicecenter.

Under flera år har Tallgården haft bytesdagar och loppis för att stötta ett hållbart samhälle.

– Tallgården hjälpte mig mycket att utvecklas och integreras, så idag är jag mån om att andra har nytta av verksamhet som pågår på Tallgården. Tanken med bytesdag och loppisdagar var att hjälpa människor som inte har så bra inkomst, och samtidigt bevara miljön. Genom att uppmuntra människor som har saker de inte vill ha i sina hem att ta med dem till oss och ersätta dem med annat de behöver, säger Zainab Almansor, kommunikationsansvarig på Tallgården.

Vilka utmaningar står ni inför här på Tallgården?

– Utmaningarna är att samhället förändras snabbt och därför är det viktigt att ha dialoger med våra besökare för att tillgodose de behov som faktiskt finns. Jag tror att det är viktigt att medborgarna får en chans att vara med att skapa dessa aktiviteter, säger Anna Fäldt, verksamhetsledare på Tallgården.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons