Annons
Växjö

Dags för ny folkfest i Araby

Växjö • Publicerad 23 maj 2024
Araby folkfestival lockade flera tusen besökare 2023.
Araby folkfestival lockade flera tusen besökare 2023.Foto: Hilda Frankki

På lördag arrangeras Araby folkfest på Araby park arena och Tallgården. Det blir musik, dans, föreställningar, familjeaktiviteter, mat och prova-på-idrott.

Araby folkfest arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Vidingehem, Victoriahem, CA Fastigheter, PE-Fastigheter, Röda Korset, Rädda Barnen, Kvinnojouren Blenda, Hyresgästföreningen, Arabys Aktiva Familjer, Araby IF och Sensus.

Annons

Det kommer att erbjudas mat från olika delar av världen, som sambusa, empanadas, albansk, palestinsk och persisk/afghansk mat. På plats kommer blåljuspersonal att finnas och besökerna får möjlighet att titta in i brandbil, polisbil och ambulans, skattjakt, ansiktsmålning, uppblåst rutschkana och pyssel. Dessutom är fritidsbanken på plats och erbjuder bollstationer och möjlighet att testa inlines och andra aktiviteter.

På scen blir det karnevalstrummor, musik från Studio17, magdans, barnföreställning med Växjö-Stjärnor, Clownlabbet Show, Afrobeat dans och tropisk konsert med Sonando Salsa Musikband och DJ efter konserten.

Araby folkfest brukar locka tusentals besökare. Så här såg det ut förra året.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons