Annons
Växjö

Dags för ungdomslägenheter i Växjö

Växjö • Publicerad 12 maj 2024
Lägenheterna på Emil Lindells väg 18 A och B.
Lägenheterna på Emil Lindells väg 18 A och B.Foto: Jonas Ljungdahl/Giv Akt Information

I fjol tog det kommunala bostadsbolaget Vidingehem beslut om att börja erbjuda ungdomslägenheter. Det är en anpassning av bolagets bostadsutbud för att möta behoven hos unga vuxna på jakt efter en bostad.

Det handlar om 65 lägenheter som viks åt ungdomar mellan 18 och 26 år. Det är 60 lägenheter på Emil Lindells väg och fem lägenheter på Vänortsvägen. De allra flesta lägenheterna är på ett rum och kök, med 24–28 kvadratmeter.

Annons

– Vi sänker tröskeln och gör det enklare för unga människor att stiga in på bostadsmarknaden, säger ordförande Tajma Sisic (S).

Lägenheterna har tidigare använts som studentlägenheter och genom att nu göra om bostäderna till ungdomslägenheter samlas hela utbudet av studentlägenheter till Campus. Det är personen inom åldersspannet med flest köpoäng via Boplats Växjö som tilldelas bostaden.

Enligt Vidingehem sker omvandlingen till ungdomslägenheter genom så kallad succession, alltså att studentlägenheterna blir ungdomslägenheter i takt med att nuvarande hyresgäster säger upp kontraktet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons