Annons
Växjö

Dagverksamheter i Växjö har flyttat

Växjö • Publicerad 15 februari 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Äldre och de som behöver stöd att komma ut, träffa andra och vara med i olika aktiviteter kan medverka i kommunens dagverksamhet.

Nu har kommunens olika dagverksamheter flyttat och fått nya adresser och namn. Dagverksamheterna har oftast olika teman och det handlar ofta om olika former av sinnesstimulering, anpassad för de gäster som är på besök.

Annons

Dagverksamheten på Rosenhill i Bramstorp har flyttat till Sommarvägen i Växjö. Det är en dagverksamhet för personer som har en demensdiagnos eller kognitiv svikt. Lundens dagverksamhet som funnits på Sommarvägen har flyttat till Bergövägen och bytt namn till Bergövägens dagverksamhet.

Däremot har Solgläntan i Gemla inte påverkats av flytten.

Exempel på aktiviteter på dagverksamheten är promenader, sittgympa, bakning, lyssna på musik eller prata om ett särskilt ämne.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons