Annons
Växjö

Danielle laddar för rafflande Österhöst – fotbollsfeber på restaurangen och sportbaren

Nu snackas det fotboll i Växjö igen. Detta märks tydligt på Östergatans Restaurang & Sportbar där Östers jakt på Allsvensk plats är det givna samtalsämnet både under matcherna och bland lunchgästerna.
– Om Öster går upp i Allsvenskan blir det ett uppsving för hela Växjö, säger serverings- och eventsansvarige Danielle Brust.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2023
Matchtröjan på när Superettan ska avgöras i höst. Skulle Öster gå upp i Allsvenskan blir det ett lyft för hela Växjö, säger Danielle Brust, serverings- och eventansvarig på Östergatans Restaurang & Sportbar.
Matchtröjan på när Superettan ska avgöras i höst. Skulle Öster gå upp i Allsvenskan blir det ett lyft för hela Växjö, säger Danielle Brust, serverings- och eventansvarig på Östergatans Restaurang & Sportbar.Foto: David Färdigh

Öster är självklart favoritlaget för Danielle som dock sällan får möjlighet att se hemmamatcherna på Visma Arena, åtminstone inte när hon jobbar.

– Det är full fart med serveringarna, så i bästa fall hinner jag kasta en snabb titt ut på planen. För övrigt får jag information från bargästerna eller så hör jag ju de glada målvrålen eller det besvikna sorlet om det går dåligt.

Annons

Just intensiteten och den höga pulsen tillhör tjusningen med restauranglivet tycker Danielle. Extra intensivt var det nyligen när Östers hemmamatch mot Västerås lockade nära 10 000 åskådare.

– Ja, då var det helt fullt här!

Hur många platser har ni totalt i serveringarna?

– I restaurangen, sportbaren och logerna får det sammanlagt plats drygt 300 gäster.

Östergatans Restaurang och Sportbar drivs av Östers IF och är en integrerad del av klubben. Danielle har jobbat som serverings- och eventansvarig sedan 2022.

– Innan dess hade jag varit på Coop i tolv år, bland annat i charken.

Hur hamnade du på Östergatan?

– Jag ville testa något nytt och tyckte restaurangbranschen verkade lockande. En kompis rekommenderade Östergatan och jag sökte och fick anställning. Första jobbdagen var det Öster-match, så jag hamnade i hetluften direkt. Det funkade bra och jag kände direkt att det här skulle passa mig.

Danielle Brust är serverings- och eventansvarig på Östergatans Restaurang & Sportbar.
Danielle Brust är serverings- och eventansvarig på Östergatans Restaurang & Sportbar.Foto: David Färdigh

Efter en något blygsam start så har tillströmning till Östergatans Restaurang & Sportbar tagit rejäl fart det senaste året. Antalet gäster har ökat såväl på luncherna som i samband med Öster-matcherna. De sportsliga framgångarna för Öster har självklart betydelse. Toppstriden i Superettan och Östers möjlighet till allsvenskt avancemang är ett givet samtalsämne vid serveringsborden konstaterar Danielle.

– De tidiga lunchgästerna har dessutom ofta möjlighet att kolla in träningarna ute på fotbollsplanen.

Annons

Och även Öster-spelarna äter hos er?

– Ja, både på luncher och även efter träningarna brukar de äta hos oss. Det är varierad meny, bland annat pasta-buffé.

Skulle Öster ta steget upp i Allsvenskan blir det ett uppsving för både fotbollsintresset, klubben och hela Växjö menar Danielle. Även för Östergatans Restaurang & Sportbar skulle det innebära ett stort lyft.

– Ökade publiksiffror ger fler gäster. I det läget kommer vi nog se över möjligheterna att utöka restaurangytorna. Vi har redan i år ökat antal platser i sportbaren från 40 till 96.

Förutom dagens lunch och servering vid Öster-matcherna så erbjuder Östergatans Restaurang & Sportbar även catering och konferenser.

– För konferenser kan vi erbjuda en bra helhet med fräscha lokaler med utsikt över fotbollsarenan i kombination med god mat och ett attraktivt läge.

Senare i höst vankas det dessutom julbord.

– Vi kommer att köra sex julbordskvällar med premiär den första december.

Fakta

Östergatans Restaurang & Sportbar

Namn: Danielle Brust.

Företag: Är serverings- och eventansvarig på Östergatans Restaurang & Sportbar.

Plats: På Arenastaden i anslutning till Visma Arena.

Drivs av: Östers IF sedan 2021.

Kapacitet: Med restaurangen, sportbaren och logerna har vi plats för drygt 300 gäster.

Anställda: På lunchserveringarna är vi vanligt fyra men i samband med Öster-matcherna kan vi vara mellan 10 och 15 personer som serverar.

Populärast på menyn: Ryggbiff med pommes går alltid hem.

Aktuellt: Öster kämpar i höst om en allsvensk plats och Östergatan är en given samlingspunkt för fans och fotbollsentusiaster.

Höjdpunkter i yrket: När Öster spelar hemma, då är det alltid hög stämning här i lokalen och bra puls i serveringen.

Egna fotbollsintresset: Jag har inte spelat själv men gillar att titta på fotboll. Och Öster är självklart favoritlaget!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons