Annons

Danny Saucedo: ”Jag har blivit utslängd från stadshotellet i Växjö några gånger”

Han tillhör en av favoriterna i årets Mello och hoppas få vara den som lyfter sångfågeln på lördag. På vägen dit har Danny Saucedo gjort många spelningar, däribland i Växjö.
– Jag älskar Karl-Oskardagarna, säger han.
Växjö/Stockholm • Publicerad 7 mars 2024
Danny Saucedo laddar för Mellofinal och minns tillbaka på de vilda festerna i Växjö.
Danny Saucedo laddar för Mellofinal och minns tillbaka på de vilda festerna i Växjö.Foto: Stina Stjernkvist

Danny Saucedo är den artist som vunnit flest deltävlingar i Melodifestivalens historia och dessutom har flest direktkvalificerade låtar till final i rad. I år tävlar han med ”Happy That You Found Me” som finns bland 2024 års förhandstippade favoriter.

– Det känns otroligt att vara i final igen. Det är alltid kul att få vara med i den här delen av tävlingen. Det är ju bara hit jag har kommit. Tänk dig att du har knåpat ihop ett nummer och en låt som du vill visa på bästa sändningstid och för flest människor. Det här är det bästa möjliga tillfället att visa vad du har.

Annons

Men du vill väl också till Eurovision?

– Ja, gud. Eller framför allt vill jag vinna Melodifestivalen. Min lilla ego-gubbe på insidan, som aldrig har fått vinna, vill gärna ta den där sångfågeln. Jag har fokuserat mer på hur fri jag vill vara på scenen. Folk i tv-sofforna ska känna, han där, han har kul och honom vill vi ge vårt stöd. Jag vill inte vara låst vid en koreograf som jag har varit nästan hela mitt liv.

Danny lyser upp när Växjö kommer på tal och han pratar varmt om staden, inte minst stadsfesten Karl-Oskardagarna.

– Jag har varit i Växjö och spelat många gånger, ofta med Rix FM Festival. Jag älskar Karl-Oskardagarna. Fan vad kul det är, säger han innan han tillägger:

– Jag har också blivit utslängd några gånger från stadshotellet.

Vad gjorde du då?

– Det kan du bara gissa, säger Danny med ett leende.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons