Annons
Växjö

Dansklubben får stöd: Ska säkra föreningens överlevnad

Växjö • Publicerad 26 november 2022
Hemma-hos-reportage hos KD-politikern Jon Malmqvist. Obs bilderna får endast användas i C-bilagan fram till valet.
Hemma-hos-reportage hos KD-politikern Jon Malmqvist. Obs bilderna får endast användas i C-bilagan fram till valet.Foto: David Johansson

I veckan rapporterade vi att Dansklubben Swing har ekonomisk problem och vädjade om ekonomiskt stöd från kommunen för att kunna fortsätta bedriva verksamheten.

Nu har kultur- och fritidsnämnden beviljat föreningen ett särskilt stöd på 300 000 kronor med anledning av följdverkningarna av coronapandemin.

Annons

– Det skulle drabba en idag livskraftig barn- och ungdomsverksamhet om föreningen skulle tvingas lägga ner. Nu är utmaningen att också få tillbaka vuxna och äldre i samma utsträckning som innan pandemin, säger Jon Malmqvist ((M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Dansklubben Swing drabbades hårt av covidpandemin och har tappat runt 380 000 kronor i intäkter. Föreningen ligger back 75 000 kronor det här året. Swing har ökat bland barn och ungdomar men intäktsbortfallet beror till största del på att folk fortfarande är restriktiva när det kommer till pardans.

– Idrotter med nära kontakt har haft större utmaningar än andra under pandemin. Och eftersom vi inte har kommunala lokaler av den typ som Swing behöver bör vi också vara mer angelägna att gå in med extra stöd om det kortsiktigt behövs, säger Jessica Råhlin, fritidschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons