Annons
Växjö

Därför byts panelen ut på nya kommunhuset

Växjö • Publicerad 6 september 2021 • Uppdaterad 7 september 2021
Fasadbyte på nya kommun- och stationshuset i Växjö. Bytet av fasaden beräknas vara klart lagom till att stationen öppnar den 27 september.
Fasadbyte på nya kommun- och stationshuset i Växjö. Bytet av fasaden beräknas vara klart lagom till att stationen öppnar den 27 september.Foto: Urban Nilsson

Byggnadsarbetare har setts byta ut sektioner av den svarta träfasaden på Växjös nya kommunhus redan några månader efter att byggnaden blev inflyttningsklar i slutet av maj.

Anledningen är att panelen inte uppfyller brandskyddskravet och därför måste bytas ut. Enligt Christer Karlsson, vd på Vöfab, var det leverantören som upptäckte felet och ville därför byta ut den.

Annons

Den tillfälliga panelen sattes upp medvetet eftersom fasaden behövde väderskyddas under sommaren, menar Tony Söderena, projektledare för Växjö station och kommunhus.

– Arbetet med kommunhuset planerades under pandemin och det har varit svårt att få tag på rätt material. Rätt material till panelen var försenat så vi fick sätta dit annat så länge, säger Tony Söderena till Smålandsposten.

Enligt Tony Söderena kommer panelbytet inte att innebära en extra kostnad för Växjö kommun. Arbetet startade vecka 32 och har genomförts i etapper. Det beräknas vara klart lagom till att stationen öppnar den 27 september.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons