Annons

Därför hovrade en polishelikopter över Växjö

På onsdagskvällen hovrade en helikopter över Växjö. Enligt polisen var det ingen akutsituation utan helikoptern är en naturlig del i polisens brottsförebyggande arbete.
Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Foto: Lasse Ottosson

Många Växjöbor uppmärksammade på onsdagskvällen att en helikopter hovrade över stan i ett par timmars tid. Helikopterflygningen var en del i Växjöpolisens arbete med trygghetsskapande åtgärder, som under onsdagen främst inriktades mot campusområdet på Teleborg samt Arabyområdet.

Bakgrunden till detta var den skottlossning som ägde rum på campus sent i tisdags kväll.

Annons

– När det gäller skottlossningen är det oförändrad status och utredningen går vidare. Anledningen till att vi genomför trygghetsskapande åtgärder även på Araby är helt enkelt att Växjö inte är särskilt stort och om vi har resurser så det räcker så jobbar vi både på Teleborg och på Araby. Vi är mer synliga i områdena bland annat med fotpatrullerande poliser, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel har helikoptern som polisen i Region Syd har tillgång till blivit ett allt mer naturligt inslag i det brottsförebyggande arbetet.

– Helikoptern kan hjälpa till där det behövs, vid särskilda händelser runt om i regionen.

Helikoptern kan jobba från mycket hög höjd och övervaka områdena med hjälp av avancerade kameror och annan teknisk utrustning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons