Annons
Växjö

Därför tvingas direktflygen från Växjö mellanlanda

Växjö • Publicerad 17 januari 2023
.
.Foto: JOSEFIN PETERSSON

Den populära flyglinjen mellan Växjö och Gran Canaria flygs utan mellanlandning. Men vid minst tre tillfällen under vintern har planen tvingats göra ett stopp i Billund i Danmark, vilket lett till förseningar.

Det finns flera anledningar till mellanlandningarna, bland annat att det under flera tillfällen har varit för kraftiga motvindar vid flygningar söderut och i andra fall har det varit för blött på startbanan vilket har gjort det svårt att lyfta ett fulltankat plan.

Annons

– Landningsbanan i Växjö är också lite för kort och om man tankar planet fullt kan man inte lyfta. Därför behöver vi gå ner och mellanlanda i Billund. Det är framförallt lite mindre flygplatser som Växjö som inte har så långa banor att lyfta från, säger Adam Györk, kommunikationschef för Tui Sverige, till Smålandsposten.

Även Ving ger samma förklaring. Det handlar om att de inte har kunna starta med maximalt bränsle, att vindförhållanden inte har varit optimala och att banan är ganska kort på Växjö Småland Airport.

Smålandsposten har varit i kontakt med en av de drabbade resenärerna som blev två timmar försenad till Las Palmas. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons