Annons
Växjö

De är årets företagare och årets unga företagare i Kronoberg

Växjö • Publicerad 20 juni 2023
Pär och Ola Abrahamsson på Turistcenter i Småland är årets företagare i Kronoberg 2023. Systrarna Sara och Frida Elm, Skrufs glasbruk, blev årets unga företagare i Kronobergs län 2023. Bilden är ett montage.
Pär och Ola Abrahamsson på Turistcenter i Småland är årets företagare i Kronoberg 2023. Systrarna Sara och Frida Elm, Skrufs glasbruk, blev årets unga företagare i Kronobergs län 2023. Bilden är ett montage.Foto: Pressbild

I över 20 år har priset Årets företagare delats ut på lokal och regional nivå. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Under tisdagen delades 2023 års pris ut i länet och vinnaren i Kronoberg blev blev Ola Abrahamsson på Turistcenter i Småland AB. Han har i 25 års tid arbetat med att skapa ett modernt turistcenter i Korrös historiska miljö.

Annons

Även priset Årets unga företagare i Kronoberg delades ut och vinnare där blev Frida och Sara Elm på Skrufs Glasbruk AB.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Turistcenter visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Även våra unga företagare visar på nya tag i en traditionell bransch. Vi tycker att Turistcenter och Skrufs Glasbruk är mycket värdiga vinnare, säger Robert Wallin, bitr. regionchef Företagarna.

Vinnarna går direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 21 oktober och tävlar om Årets företagare och Årets unga företagare Sverige 2023.

Fakta

Juryns motiveringar

Årets Företagare Kronoberg, Ola Abrahamsson, Turistcenter i Småland AB:

Årets Företagare i Kronoberg har visat en imponerande förmåga att uppnå goda affärsmässiga resultat i ett utmanande ekonomiskt läge. Genom att ständigt anpassa sig till förändringar och hitta nya sätt att marknadsföra och sälja produkter har denna entreprenör skapat sig en stark position på marknaden och satt Kronberg på kartan. Företaget har förvaltat och moderniserat en historisk miljö där tradition och innovation går hand i hand genom hög servicekänsla, hårt arbete och personligt engagemang. Vidare har företaget framgångsrikt omvandlat en traditionell turistattraktion till ett modernt och uppdaterat helhetskoncept med natur, kultur, upplevelser och mat som attraherar både lokala och internationella besökare.

Årets Unga Företagare Kronoberg, Frida och Sara Elm, Skrufs Glasbruk AB:

Årets Unga Företagare i Kronoberg har imponerat genom att skapa en framgångsrik verksamhet som är både modern och traditionell. De har tagit den gamla Småländska traditionen att arbeta med glas och förvandlat den till fantastiska konstverk som fascinerar oss alla. Från enkla vaser till imponerande kristallkronor. Genom att kombinera gamla tekniker och metoder med moderna designtrender har de skapat vackra produkter som är både tidlösa och unika. Det är inspirerande att se hur de har tagit kulturarvet från Småland och lyckats förnya det på ett sätt som är relevant för dagens samhälle.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons