Annons
Växjö

De är Årets företagare och Årets unga företagare i länet

Växjö • Publicerad 25 juni 2022
Lars-Gunnar, Per-Anders och Charlotta Fransson på Kulturfönster i Lenhovda är Årets företagare
Lars-Gunnar, Per-Anders och Charlotta Fransson på Kulturfönster i Lenhovda är Årets företagareFoto: Privat

I veckan delades priset Årets företagare och Årets unga företagare i Kronobergs län ut. Priset Årets företagare gick till Lars-Gunnar, Per-Anders och Charlotta Fransson på Kulturfönster i Lenhovda, och Årets unga företagare blev Viktor Fransson på ViRi Entreprenad AB i Tingsryd.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Kulturfönster visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Även vår unge företagare visar på nya tag i en traditionell bransch. Vi tycker att Kulturfönster och ViRi Entreprenad är mycket värdig vinnare, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Annons

Vinnarna går vidare till den stora nationella finalen i Stockholm i oktober och tävlar om Årets företagare och Årets unga företagare Sverige 2022.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kronoberg ska fortsätta utvecklas, säger länsråd Malin Almqvist.

Priset Årets företagare delas ut till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Fakta

Juryns motiveringar

Årets företagare, Kulturfönster i Lenhovda:

”Företaget står för ett kulturarv som med engagemang i sitt närsamhälle bygger vidare på sin lokala förankring. De har vågat satsa, tagit en klassisk produkt som ledde till masstillverkning och gjort den klassisk igen. Företaget säkerställer att småländskt kulturarv förblir autentiskt. Våra röda stugor med vita knutar kommer fortsatt att behålla sin charm. Med hantverksskicklighet och traditionell stil kombinerat med modern produktionsteknik tillverkar de din produkt från grunden. Hållbart, klassiskt och med i tiden då, nu och sedan.”

Årets unga företagare, ViRi Entreprenad i Tingsryd:

” Förmågan att prata med ”di lärde på latin och med bönder på bönders vis” har lett till att Årets Unga Företagares resultat och tillväxt har tredubblats de senaste två åren. Årets Unga Företagare har alltid kunden i fokus och sätter noggrannhet högt i hela verksamheten såväl stort som smått. Att vara ung och samtidigt se och lyfta andra unga lärlingar är en självklarhet för företagaren. Att vara en god förebild är en förutsättning för att nya drivna entreprenörer ska växa fram. Med en genuin entreprenörsanda och med stora visioner framåt bygger vår vinnare ett hållbart företag för framtiden.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons