Annons
Växjö

De är årets företagare och årets unga företagare i Växjö

Växjö • Publicerad 13 oktober 2022
Vinnare av Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Växjö kommun 2022 blev Oskar Jonsson, grundare av Smålands skafferi, samt Ola Johansson och Gustav Karlsson, Venture Design.
Vinnare av Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Växjö kommun 2022 blev Oskar Jonsson, grundare av Smålands skafferi, samt Ola Johansson och Gustav Karlsson, Venture Design.Foto: Anders Bergön

Under onsdagskvällen arrangerade Växjö kommun och Företagarna i Växjö en näringslivskväll för att hylla Växjös företagare och dela ut priser till Årets Företagare samt Årets Unga Företagare i kommunen.

– Det är en ära att få dela ut dessa priser till företagare i kommunen. Vi är väldigt glada att vi tillsammans med Växjö kommun kan erbjuda en fullskalig kväll för att höja alla företagare i Växjö kommun, säger Evelina Göthberg, ledamot i Företagarnas styrelse.

Annons

Årets Företagare i Växjö kommun tilldelades Ola Johansson och Gustaf Karlsson, grundare av Venture Design. Sedan 2009 har företaget gått från 0 till 317 miljoner kronor i omsättning. Förra året blev Venture design årets gasellföretag.

Priset för Årets Unga Företagare tilldelades Oskar Jonsson, grundare av Smålands Skafferi som förser butiker med varor från småländska tillverkare.

Under kvällen initierade även Växjö kommun ett nytt innovationspris som ska delas ut för första gången nästa år.

– Syftet med priset är att inspirera till nytänkande som bidrar till innovation och utveckling, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef i Växjö kommun.

Priset delas ut till den person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med utveckling, forskning och innovation.

Fakta

Motivering: Årets företagare

”Årets Företagare i Växjö kommun har sedan start arbetat i ett högt tempo och haft en enorm tillväxttakt. Detta i kombination med mycket goda resultat. Företagarna har tillsammans med sin verksamhet byggt upp ett företag som är stabilt, trendigt, innovativt, globalt och nytänkande. Trots sitt höga tempo finns det alltid tid för att uppskatta, utveckla och höja sin personal samt prioritera evenemang och aktiviteter tillsammans som ett team. I en ständigt föränderlig värld råder det ingen tvekan om att dessa företagare står stabilt i alla väder - trots vilka trender som råder”.

Fakta

Motivering: Årets unga företagare

”Tillsammans med sin verksamhet har denne företagare bland annat lyft lokala producenter och gjort dessa mer lättillgängliga för närområdet. Med en stor drivkraft för inte bara sitt företag utan också för människor och miljön så har denna företagare lyckats att leverera goda ekonomiska resultat sedan starten med en fantastiskt tillväxt. Pristagaren kännetecknas som en ”redig” smålänning som driver företaget med en stark drivkraft och ett stort engagemang”.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons