Annons
Växjö

De är årets högtidstalare för Växjö Pride

Växjö • Publicerad 29 april 2023
Dragartisterna Lady Busty och Miss Shameless läser sagor för barn på bibliotek runtom i Sverige.
Dragartisterna Lady Busty och Miss Shameless läser sagor för barn på bibliotek runtom i Sverige.Foto: Adnan Edrees

Drag queens som läser sagor på bibliotek har varit ett omdiskuterat ämne. Den senaste tiden har Drag Story Hour utsatts för hot, inställda evenemang och väktare som tvingats vara på plats.

Nu står det klart Lady Busty och Miss Shameless från Drag Story Hour Sverige blir årets högtidstalare för Växjö Pride i samband med avslutningskonserten i Linnéparken den 13 maj.

Annons

”Med Lady Busty och Miss Shameless från Drag Story Hour Sverige får du uppleva en sagostund där världen får vara en öppen, fri och kärleksfull plats för oss alla. Deras budskap är att vi inte ska vara rädda för varandra, vi ska tillsammans fortsätta skapa glädje och magi. Vi ska tillsammans berätta om en värld där barn får växa upp och bli precis vad de vill - till och med sig själva”, skriver Växjö Pride i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons