Annons
Växjö

De är årets turistentreprenörer i Kronoberg

Växjö • Publicerad 22 september 2022

Här saknas innehåll

Årets turistentreprenör i Kronobergs län 2022 har utsetts. Utmärkelsen går till RentBike.

Johan Sundh grundade RentBike i Växjö 2017 som i dag erbjuder cykeluthyrning, cykelpaket med bagagetransport och cykelservice. Hans cyklar finns utplacerade hos flera företag i länet samt på över 40 andra destinationer i Sverige, enligt Destination Småland.

Annons

– Det är verkligen en ära att bli nominerad och vinna denna utmärkelsen. De senaste fem åren har innefattat hårt arbete och det är fantastiskt roligt att det uppskattas och uppmärksammas, säger Johan Sundh som ser stor potential och många möjligheter för framtiden.

Bokningssystemet har han tagit fram tillsammans med sambon Malin Rosberg Gustafsson och detta möjliggjorde bland annat elcykelsatsningen i Destination Åsnen sommaren 2022.

För att stimulera besökare till mer klimatsmarta transporter fördelades 40 cyklar på sju platser, så att gästen kunde boka sin cykel med upphämtning på en plats och avlämning på en annan.

– RentBike är ett föredöme när det kommer till hållbar och stark utveckling av besöksnäringen i Kronoberg och Sverige. Företaget utgår ifrån Växjö och har flera samarbeten med andra besöksnäringsföretag inom länet. Dessutom skapar de goda förutsättningar för utveckling av destinationer i hela södra Sverige – från Gävle ner till Ystad, säger Eric Wickell, vd på Destination Småland.

Fakta

Årets turistentreprenör

Utmärkelsen Årets turistentreprenör i Kronobergs län delas ut av Destination Småland och vinnaren blir länets nominerade till det nationella Stora Turismpriset.

Stora Turismpriset 2022 delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm för 29:e året i rad och går till en verksamhet som på ett innovativt och hållbart sätt bidrar till att utveckla besöksnäringen.

Johan Sundh och Malin Rosberg Gustafsson med dottern Juni Sundh, RentBike, är stolta vinnare av utmärkelsen Årets Turistentreprenör i Kronobergs län 2022
Johan Sundh och Malin Rosberg Gustafsson med dottern Juni Sundh, RentBike, är stolta vinnare av utmärkelsen Årets Turistentreprenör i Kronobergs län 2022Foto: Sandra Pfaus
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons