GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De blev Årets yrkeslärare i Kronobergs län

Växjö • Publicerad 13 maj 2022
Glenn Andersson och Ellinor Rydman.
Glenn Andersson och Ellinor Rydman.Foto: Pressbild från Växjö kommun

I veckan offentliggjordes vilka som är Årets yrkeslärare i Kronobergs län. Det är ett pris instiftat för att uppmärksamma engagemang och insatser av yrkeslärarkåren.

Vinnarna är Ellinor Rydman, lärare på Barn- och fritidsprogrammet på Teknikum och Glenn Andersson, lärare på industritekniska programmet på Kungsmad.

– Att jobba som yrkeslärare är något jag brinner för och att nu få priset Årets yrkeslärare gör mig både rörd och glad. Det betyder enormt mycket för mig och mitt yrke, säger Glenn Andersson.

Årets yrkeslärare är initierat av WorldSkills Sweden och det är första gången priset delas ut i Kronoberg. Juryn består av representanter från Worldskills, Svenskt näringsliv, LO, Region Kronoberg och Växjö kommun.

– Jag är ödmjuk och samtidigt väldigt stolt över att få utmärkelsen. Jag har arbetat som lärare i många år och har haft möjlighet att utvecklas inom mitt yrke. Samarbetet i arbetslaget och mellan olika yrkesprogram är det som ger en fantastisk utdelning både för oss lärare och våra olika elever, säger Ellinor Rydman.

Fakta

Motiveringarna

Ellinor Rydman:

”Med glöd och ett brinnande intresse har Ellinor helhjärtat ägnat en stor del av sitt yrkesliv till att utveckla och förbättra utbildningen som leder fram till ett viktigt yrke. Genom att hon ständigt utvecklar och prövar nya idéer är hon motorn som under flera år drivit programmet framåt. En ödmjuk lyhördhet för vad som pågår i verksamheten blandas med en aldrig sinande nyfikenhet på det nya. Ellinor utvecklar ofta idéer och driver nya projekt. Ellinor startar upp samarbeten och gör så att hennes elever får vidga sina kunskapsområden genom samverkan med elever från andra program. Tack vare engagemang och fokus på högkvalitativ undervisning har åtskilliga elever genom åren utbildats till barnskötare vilket gör att Ellinor är väl värd priset som årets yrkeslärare 2022.”

Glenn Andersson:

”Professionell, Engagerad, Kunnig och Omtanke för eleverna är några av orden som beskriver Glenn i sitt arbete som yrkeslärare. Glenn är en mycket ambitiös lärare som alltid ser till elevernas bästa där målet är att eleverna ska få en anställning efter gymnasiet. Glenn har goda relationer med samtliga företag som han arbetar med. Han ligger alltid steget före sin omgivning för att samarbetet mellan arbetsgivare och eleverna på skolan ska funka så bra som möjligt. Att utveckla sig själv, kollegor, programmet och skolan för att ge sina elever bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med sin utbildning är viktigt för Glenn och gör att han är väl värd priset som årets yrkeslärare 2022.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.