Annons
Växjö

De blir Moderaternas nya toppnamn i Växjö

Växjö • Publicerad 31 oktober 2022
Växjö kommunfullmäktige.
Växjö kommunfullmäktige.Foto: LENA GUNNARSSON

Anna Tenje har de senaste åren varit Moderaternas toppnamn i Växjö. Men när Tenje nu är äldre- och socialförsäkringsminister i Ulf Kristerssons regering har ett nytt förstanamn utsett. Det blir Pernilla Tornéus som enhälligt valts av Moderaternas fullmäktigegrupp.

– Jag känner mig väldigt glad och otroligt hedrad över att få detta förtroende. Jag känner mig mycket trygg med vårt starka och kompetenta lag som nu ska arbeta hårt och konstruktivt för en valseger 2026, säger Pernilla Tornéus som var andranamn på listan inför valet i höstas.

Pernilla Tornéus (M) blir Moderaternas förstanamn.
Pernilla Tornéus (M) blir Moderaternas förstanamn.Foto: LENA GUNNARSSON
Annons

Efter 16 år vid makten kommer Moderaterna framöver att få gå i opposition då det blir maktskifte och Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet släpps fram av Centerpartiet.

Anton Olsson blir nytt kommunalråd för Moderaterna och ersätter Oliver Rosengren som numera är riksdagsledamot.

– Att få denna roll i kommunen jag är född och uppvuxen i känns hedersamt. Nu väntar hårt arbete fram till årsskiftet sedan ska vi en bli en stark opposition och ta tillbaka makten senast 2026. Moderaterna har ett mycket starkt lag med många kompetenta företrädare och jag ser fram emot att få göra denna resa tillsammans med dem, säger Anton Olsson.

Anton Olsson (M) blir nytt kommunalråd.
Anton Olsson (M) blir nytt kommunalråd.Foto: Britt-Marie Paulander
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons