GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De brygger öl för att samla in pengar till Ukraina

Växjö • Publicerad 25 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Fredrik, Hagen

Under onsdagen kommer ett 20-tal svenska ölbryggerier att hålla i en livebryggning tillsammans med det ukrainska bryggeriet Pro Art Brewing, skriver Smålandsposten. Syftet är att uppmärksamma kriget och samla in pengar till hjälporganisationer.

Ölet bryggs från Brygghus 19 i Karlshamn och livesänds via Ölvärldens sociala mediekanaler, som drivs av Robert Andersson från Gemla och ölsommelier Michael Lysén. Det ukrainska bryggeriet kommer att finnas med på länk.

Ett av de medverkande bryggerierna är Kvarnagårdens Bryggeri i Braås.

Ölet kommer att säljas på krogar och restauranger när det är färdigjäst om cirka fem veckor. Överskottet från försäljningen kommer att gå till Läkare utan gränser och UNHCR.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.