Annons
Växjö

De bygger Växjös nya förskola och grundskola

Växjö • Publicerad 5 december 2022
Ny förskola och grundskola i Bäckaslöv.
Ny förskola och grundskola i Bäckaslöv.Foto: Illustrationsbild Altura/Turako

En ny förskola och grundskola ska byggas i Bäckaslöv. Nu har kommunstyrelsen i Växjö utsett det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen.

Det blir Altura och Turako som tillsammans med skoloperatören Raoul Wallenbergskolan kommer att bygga grundskola och förskola enligt sitt tävlingsförslag ”Skolnod Bäckaslöv”. Det blir en förskola för 180 barn, en grundskola för 600 elever samt en idrottshall i området.

Annons

– Vi är mycket stolta över den här markanvisningen i Växjös nya stadsdel Bäckaslöv och ser fram emot att tillsammans med Altura och Raoul Wallenbergskolorna få fortsätta vara med att bidra till utvecklingen i Växjö. Vår vision för ”Skolnod Bäckaslöv” är att skapa en nod med skola, förskola och idrottshall där lärande, lek och rörelse går hand i hand, säger Ola Klinterhäll, vd och grundare av Turako AB.

Den nya grundskolan planeras stå klar till höstterminen 2026. Friskoleföretaget Raoul Wallenbergskolorna AB blir huvudman för skolor och har sedan tidigare nio förskolor och fem grundskolor.

I hela Bäckaslöv planeras ungefär 1 200 bostäder, kontor och en områdespark.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons