Annons
Växjö

De får årets Tommy Svensson-pris i Växjö

Växjö • Publicerad 19 september 2022
Isak Hughes, IFK Växjö.Foto: PETER HOLGERSSON

Varje år delar Växjö kommun ut Tommy Svensson-priset till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott.

Årets pristagare som får 10 000 kronor vardera är IFK Växjös 17-åriga talanger Isak Hughes och Elenie Carlsson. Priset delas ut i samband med Östers match mot Brommapojkarna på Visma Arena den 4 oktober.

Annons

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande och andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna.

Fakta

Motiveringarna

Isak Hughes, 17 år, IFK Växjö

"Isak är en målmedveten och positiv kille som kämpat sig upp på Sverige-toppen i sin åldersklass i 100 och 200 meter sprint. Trots sin unga ålder har han en gedigen meritlista med bland annat tre guld, ett silver och ett brons i USM samt ett silver på UEM. Isak är en inspiration genom sitt sätt att alltid ge 100 procent på banan och inställningen att man aldrig ska ge upp."

Elenie Carlsson, 17 år, IFK Växjö

"Elenie Carlsson räds inte en utmaning – hon tar sig an friidrottens tuffaste distanser och utmanar sig ständigt med nya grenar. Största bedriften hittills är SM-medalj i såväl lag som individuellt 2021 samt medalj på inomhus-SM 2022. Elenie är en engagerad medlem och ett föredöme såväl på banan som vid sidan av. Hon för dessutom sitt friidrottsintresse vidare till barn och unga genom att vara ledare i idrottsskolan."

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons