Annons
Växjö

De får årets Waldos Wänner-stipendium

Växjö • Publicerad 15 februari 2022
Casper Eklund och Tilde Persson tilldelades stipendiet.
Casper Eklund och Tilde Persson tilldelades stipendiet.Foto: Filip Sjofors

Årets Waldos Wänner-stipendiater heter Casper Eklund och Tilde Persson.

Tilde Persson, född 2006, är höjdhoppare i IFK Växjö och hoppat 1,67 som bäst. Utöver friidrotten och studierna är hon ledare för barngrupper i både gymnastik och ridsport.

Annons

Casper Eklund är född 2004 och spelar fotboll i Östers IF. Han tillhör Östers A-trupp och fick förra säsongen göra debut i Superettan. Dessutom har Casper Eklund fått chansen i U17-landslaget och varit kapten.

Duon får 20 000 kronor vardera. Dessutom får Ung Cancer 20 000 kronor.

Fakta

Motiveringarna

"Tilde Persson får stipendiet för sina framgångar inom sin idrottsgren, höjdhopp. Hon visar också mycket stort engagemang och ödmjukhet gentemot andra samt tar stort ansvar som ledare inom ridning och gymnastik.”

"Casper Eklund får stipendiet för sin målmedvetenhet och ansvarstagande inom fotbollen, vilket gör honom till en fin förebild. Hans ledaregenskaper har bland annat inneburit att han är lagkapten i svenska pojklandslaget.”

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons