Annons
Växjö

De får hedersuppdraget i Växjö Prides parad

Växjö • Publicerad 13 maj 2022
Foto: Per-Erik Sandebäck

När Växjö Prides stora parad hålls brukar några få hedersuppdraget att gå längst fram med hedersflaggan. De senaste paraderna har flaggan burits av Växjös skolledning, Vakna Sverige! och stolta närstående. I år bärs den av anhöriga till den mångårige volontären och projektgruppsmedlemmen Charlie Ånfors Sten, som inte längre finns i livet, och föreningen SPES Kronoberg, som jobbar med suicidprevention och efterlevandestöd.

– Vi minns Charlie med glädje! Varje paraddag möttes vi av hans breda leende och värme. Charlie var inte bara volontär, han var vår vän och våra tankar är alltid med honom, särskilt under paraddagen, säger Suzana Moćević, ordförande för Växjö Pride.

Annons

Studier visar att unga hbtqi-personer har en ökad risk för psykisk ohälsa jämfört med unga heterosexuella.

– Den psykiska och fysiska ohälsan bland hbtqi-personer är en av många frågor som Växjö Pride arbetar aktivt med att synliggöra och bekämpa. Vi vill verka för att alla ska känna sig bekväma med att älska den de vill och få leva i ett inkluderande och mångfacetterat samhälle, säger Suzana Moćević.

Växjö Prideparad äger rum lördagen den 14 maj klockan 14, med avgång från Norrtullskolans parkering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons