Annons
Växjö

De får Linnéuniversitetets förtjänsttecken

Växjö • Publicerad 6 december 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Anders Johansson

Linnéuniversitetet delar varje år ut förtjänsttecken till personer som på ett eller annat sätt bidragit på ett framstående sätt till Linnéuniversitetets vision. På Akademisk högtid i februari 2023 får fyra personer priset.

– Att uppmärksamma medarbetare som har gjort viktiga insatser är angeläget för vårt universitet. Det är en fin tradition som betyder mycket för både den enskilde pristagaren och för dennes kollegor, säger prorektor Niklas Ammert.

  • Utmärkelse till framstående forskare: docent Antonio Filipe Teixeira Macedo.
  • Utmärkelse för framstående insatser för samhällelig drivkraft: docent Charlotte Silander
  • Utmärkelse till framstående handledare: seniorprofessor Per Gerrevall
  • Utmärkelse för pedagogisk skicklighet: Morgan Rydbrink
Annons

De får ett diplom och 25 000 kronor vardera som ska användas inom ramen för forskning, kompetensutveckling eller annan aktivitet av betydelse för personens fortsatta utveckling inom universitetets verksamhet.

­– Internationellt och nationellt samarbete är viktigt för utveckling av Linnéuniversitetet och en förutsättning för att sätta kunskap i rörelse. De medarbetare som vi premierar är alla goda exempel på detta och hjälper oss i utveckling av universitetet, säger Ann-Charlotte Larsson, vicerektor för internationalisering, innovation och samhällelig drivkraft.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons