Annons
Växjö

De får mångfaldspriset i Växjö

Växjö • Publicerad 30 maj 2023
Suzana Mocevic är en av årets vinnare av mångfaldspriset.
Suzana Mocevic är en av årets vinnare av mångfaldspriset.Foto: Calle Rydqvist

Sedan 2012 delar Växjö kommun ut ett mångfaldspris för att uppmärksamma Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommunkoncern som bedrivit ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor.

Till årets mångfaldspris skickades 25 nomineringar in och nu har de två vinnarna presenterats, ett pris delas ut med verksamhetsperspektiv och ett pris delas ut med samhällsperspektiv.

Annons

Årets vinnare är Marianne Jenneflod, rektor på Ulriksbergs förskola och Suzana Mocevic, mångårig ordförande för Växjö Pride. Rektorn prisas för att i sitt arbete se olikheter som en tillgång och lyfta upp människors kompetens och se till att de används på bästa sätt.

Suzana Mocevic prisas för att ha bidragit till ett öppnade och mer inkluderande Växjö, framförallt genom sitt engagemang i Växjö Pride.

– Jag är otroligt stolt över att få presentera två stycken så välförtjänta pristagare av Växjö kommuns mångfaldspris. Det är två personer som med sitt engagemang, sin öppenhet och sin värme bidrar till en kommun där alla kan vara sig själva, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

Fakta

Motiveringar

Motivering för Marianne Jenneflod

Marianne Jenneflod, rektor på Ulriksbergs förskola, har förmåga att lyfta fram människors kompetens och ser tillgång i mångfalden. Hon bemöter alla med ett varmt och öppet sinne och ser till att allas kompetenser utnyttjas på bästa sättet. Hennes förhållningssättet är att det är spännande att lära sig av sina medarbetare och skapar tid för att de ska kunna bidra med sin kompetens, även till andra verksamheter. Hon välkomnar alla och ser olikheter som en tillgång.

Motivering för Suzana Mocevic

Under sitt fleråriga engagemang har Suzana varit aktiv i olika föreningar som arbetar med frågor som rör sig mänskliga rättigheter. Suzana startade Växjö Pride och har varit ordförande i alla de 10 år som föreningen varit verksam. Hon har med sitt engagemang, värme och ledarskap lyckats skapa en sammanhållning där alla växjöbor kan känna sig delaktiga. Med sitt engagemang har Suzana bidragit till ett öppnare och inkluderande Växjö, där alla människor får lov att vara precis som de är.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons