Annons
Växjö

De får regionens hållbarhetspris och kvalitetspris

Kronoberg • Publicerad 4 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: NIKLAS LARSSON

Region Kronoberg delade i veckan ut årets hållbarhetspris till vårdcentralen i Lammhult och årets kvalitetspris till den mobila akutläkarenheten.

Vårdcentralen i Lammhult får hållbarhetspriset för sitt arbete Många bäckar små gör en stor å! som handlar om hur små förändringar kan ge en bättre miljö för alla i längden. De har funderat på om de behöver använda material på samma sätt som de tidigare har gjort eller om de kan minska förbrukningen. De får nu 30 000 kronor.

Annons

– Vi är jättestolta och glada. Priset kommer hamna på en plats där många kan se och glädjas av det. Prispengarna kommer att användas till att förbättra vardagen ytterligare på vårdcentralen, säger Lena Johansson, lokalvårdare och miljöombud på vårdcentralen i Lammhult.

Tvåan, regional utveckling med bidraget utveckling och implementering av hållbarhetssäkringsverktyg, får 22 000 kronor.

Mobila akutläkarenheten från akutmottagningen och ambulansverksamheten omsätter nära vård i praktisk handling, sparar tid och resurser i andra delar av vården och ger en stor patientnytta. De får därför Region Kronobergs kvalitetspris för 2022 och 50 000 kronor.

– Det känns fantastiskt bra att ta emot detta pris! Mobila akutläkarenheten är ett väldigt konkret nära vård-projekt där vi samverkar i hela kedjan kring patienterna vilket ger en stor patientnytta, säger Fredrik Dahlberg, verksamhetschef på ambulansen.

På andra plats kom bidraget ”Ge barnen behandling” – ökad tillgänglighet från specialistpsykiatrin barn och unga, allmänpsykiatrisk mottagning och trea kom Kunddriven verksamhetsutveckling från Länstrafiken i Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons