GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De fick representera länet på kungafamiljens Sverigemiddag

Växjö • Publicerad 25 januari 2023
Marcus Lindberg, Maria Arnholm, Monica Carlsson och Gerteric Lindquist på Sverigemiddagen 2023.
Marcus Lindberg, Maria Arnholm, Monica Carlsson och Gerteric Lindquist på Sverigemiddagen 2023.Foto: Pressbild

Sedan 2013 har kungafamiljen arrangerat en så kallad Sverigemiddag för att uppmärksamma personer som gör betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt.

I fredags, den 20 januari, hölls årets middag och från Kronoberg deltog fyra personer. Det var landshövdingen Maria Arnholm, PM & Vänners ena grundare Monica Carlsson, Nibes vd Gerteric Lindquist som nyligen också utsågs till Årets kronobergare samt Marcus Lindberg som är vd för Lindbergs ägg som han driver tillsammans med sin pappa Mikael Lindberg. På gården Musteryd har en fullskalig äggproduktion med cirka 130 000 frigående hönor.

På middagen deltar representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från alla Sveriges län samt landshövdingar. Det är landshövdingen i varje län som skickar in förslag på personer att bjuda in till Sverigemiddagen och sedan väljer kungen ut vilka som ska bjudas in.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.