Annons
Växjö

De föreslås få tunga posterna i Region Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 24 november 2022
Mikael Johansson (M).
Mikael Johansson (M).Foto: David Johansson

Nästa vecka ska politikerna i Region Kronoberg fatta beslut om vilka som ska sitta i de olika nämnderna och bolagen. Partierna har nu presenterat sina förslag.

Mikael Johansson (M) föreslås få fortsatt förtroende som ordförande i regionstyrelsen och Ida Eriksson (M) väntas bli ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

– Att få förtroendet att fortsätta som regionstyrelsens ordförande och kunna leda Moderaterna framåt för Kronobergarnas bästa, är ett ärofyllt uppdrag. Vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att Kronoberg ska ha en ännu bättre sjukvård, samtidigt som vi ska utveckla och förbättra alla andra områden i Region Kronoberg, säger Mikael Johansson.

René Jaramillo (M) föreslås vara kvar som ordförande för regionala utvecklingsnämnden, en post som han tillträdde i september efter att Thomas Ragnarsson lämnat regionpolitiken för att bli riksdagsledamot. Han väntas också bli ordöfrande för Grimslövs folkhögskola. Marcus Walldén väntas väljas som ordförande i kulturnämnden.

Roland Gustbée (M), som är regionfullmäktiges ordförande, väntas bli ordförande för Växjö Småland Airport AB.

Anna Zelvin (KD) väntas bli ordförande för personalutskottet och partikamraten Emil Torstensson är tilltänkt som vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Eva Johnsson väntas bli kulturnämndens vice ordförande och ordförande för musik i Syd och Patrik Åkesson väntas få fortsatt förtroende som ordförande för Ryssbygymnasiet.

Carina Bengtsson (C) väntas vara kvar som ordförande i trafiknämnden. Hennes partikamrat Andreas Håkansson föreslås bli ordförande för nämnden för folkhälsa och vårdval.

Charlotte Post Sennehed (L) väntas bli ordförande i patientnämnden och Lars Rejdnell (L) väntas vara kvar som ordförande för AB Regionteatern Kronoberg-Blekinge. Han väntas också bli ordförande i styrelsen för Kulturparken Småland AB.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons