Annons
Växjö

De föreslås toppa KD:s lista till kommunvalet

Växjö • Publicerad 3 mars 2022
Jon Malmqvist (KD) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden och förelås toppa Kristdemokraternas kommunlista till höstens val.
Jon Malmqvist (KD) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden och förelås toppa Kristdemokraternas kommunlista till höstens val.Foto: Urban Nilsson

Kristdemokraternas nomineringskommitté i Växjö har presenterat sitt förslag till kommunlista. I topp finns Jon Malmqvist, som är ordförande i kultur– och fritidsnämnden följt av Anna Zelvin, vice ordförande i omsorgsnämnden, och Patrik Åkesson, ordförande i Vöfab.

– Just nu känns politik extra viktigt och därför är jag mycket tacksam över att ha fått nomineringskommitténs förtroende att driva klok kristdemokratisk politik även under kommande mandatperiod, säger Jon Malmqvist.

Annons

Kristdemokraterna har för närvarande tre platser i Växjö kommunfullmäktige. Platserna innehas av Jon Malmqvist, Anna Zelvin och Ricardo Chavez. Patrik Åkesson och Kaj-Mikael Petersson är uppskrivna som ersättare.

Listan till höstens val ska fastställas på partiavdelningens årsmöte den 7 mars.

Fakta

Kristdemokraternas förslag till kommunlista

1. Jon Malmqvist

2. Anna Zelvin

3. Patrik Åkesson

4. Malin Stadig Lundgren

5. Kaj-Mikael Petersson

6. Åsa Björkman

7. Per-Olof Hjälmefjord

8. Gitten Öholm

9. Ricardo Chavez

10. Suzanne Strigelius

11. Gustaf Bergström

12. Miriam Parkkinen

13. Stanley Källner

14. Vincent Hammarstedt

15. Staffan Lind

16. Lennart Johnsson

17. Daniel Jäderberg

18. Tommy Danielsson

19. Daniel Ekerot

20. Bertil Olsson

21. Göran Kannerby

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons